fbpx

Fem fede tips til din næste tur i Escape Room

Du har booket en tur i Escape Room, og nu begynder adrenalinen langsomt at pumpe. Du har virkelig ikke lyst til at virke helt blank foran kæresten, svigermor eller chefen, men du aner heller ikke, hvordan man egentlig spiller et godt Escape Game. Det kan vi heldigvis hjælpe dig med! Læs videre hér for at få fem tips til, hvordan du kommer igennem et Escape Game som en vaskeægte ekspert.

Lyt til historien

Alle Escape Games er bygget op omkring en historie. Den fortæller jer det endelige mål og kan give jer clues om spillets logik. Derfor er det også en rigtig god idé at være opmærksom på, hvad der bliver sagt i introduktionen. Måske er det bare en god fortælling, men måske er der også lidt værdifuld info. Hør hellere godt efter for at være på den sikre side!

Undersøg alt

Kan det åbnes? Åbn det! Kan det ikke åbnes? Så prøv igen senere – måske mangler du at løse en opgave, før det kan lade sig gøre.

I et Escape Room er en skuffe sjældent bare en skuffe. Det er aldrig sikkert, at nøglen gemmer sig lige akkurat dér, men ville det ikke være ærgerligt, hvis den gjorde? Sørg altid for at gå rummet igennem og undersøg alt på din vej. Og vær ikke bange for at gå på opdagelse igen senere. Man ved jo aldrig, vel?

Se det og sig det

Nu har du trawlet rummet igennem som en sand Sherlock Holmes. Har du fundet et mystisk hul i kisten? Set et symbol på væggen? Hørt en mærkelig lyd, når du trykker på knappen? Sig det højt og sørg for, at alle dine kammerater er med. Ellers risikerer I at miste værdifuld tid, hvis I alle kredser om de samme opgaver uden at komme videre. Samarbejde er nøglen til det gode Escape Game, og måske har din ven allerede opdaget noget, der kan bruges til at tyde det mystiske symbol.

Del (jer) og hersk

Samarbejde er som sagt nøglen til det gode spil, men det betyder ikke, at I alle behøver flokkes om den samme opgave. Er dine kammerater dybt optagede af en gåde, som du ikke kan hjælpe med? Så er der måske noget andet, du kan undersøge imens.

Uret tikker, tiden går og måske hjælper du dit hold bedst ved at kaste dig over én af de gåder, I ikke har nået endnu.

Ha’ det sjovt

I sidste ende er det jo meningen, at en tur i Escape Room skal være en sjov oplevelse med dit team, dine venner eller din familie.

Ja, det er super ærgerligt, hvis I ikke kommer ud i tide. Det er bare dobbelt så ærgerligt, hvis I går fra spillet i dårligt humør. Prøv at bevare det gode humør og vær gode ved hinanden. Det er svært at arbejde under pres, men det kan også være en sjov og værdifuld øvelse i holdarbejde.

Klar på en udfordring?

Så er du klædt godt på til din næste tur i Escape Room. Nu mangler du bare at tage et par venner eller kolleger under armen og afprøve dine nye evner.

Du kan jo lægge ud med en tidsrejse i Vikings, men hvis du trænger til en udfordring, kan vi klart anbefale dig at gå i krig med Dr. Evil, der planlægger at sprede kaos og fake news over hele verden. Som et af vores sværeste spil vil det helt sikkert udfordre dig på både detektiv- og samarbejdsevnerne!

Play on!
Marco
Escape Copenhagen

page2image17454336 page2image17454912

Kan cybersikkerhed være sjovt?

Kan du huske, hvor meget du legede, da du var barn? Du brugte timer på på at lege soldat og på at udforske “junglen” i baghaven. Du vidste det ikke, men du var ved at lære om livet og verden. Du havde det bare så sjovt, at du slet ikke tænkte over, at du faktisk var ved at lære noget værdifuldt.

Vi taler meget om gamification for tiden – altså at bruge elementer fra spil i den virkelige verden, og det er der gode grunde til. Vi lærer simpelthen bedre, når vi har det sjovt. Kan du prøve et øjeblik at forestille dig et vigtigt emne, som du kan lære om med et smil på læben? Jeg er næsten sikker på, at du ikke tænkte på IT-sikkerhed, men det vil vi gerne lave om på.

Escape games lægger allerede op til logisk tænkning og kreativt samarbejde. Nu tager vi skridtet videre og lancerer et cyber security escape room, der kan give praktisk læring i at tackle et problem, der giver virksomheder gigantiske problemer og koster milliarder af kroner på verdensplan.

Vores kommende escape room byder dig velkommen til Defence Robotics – en robotvirksomhed, der har tegnet en stor kontrakt med forsvaret. Der er meget på spil – pun intended – og hvis deres hemmelige prototyper falder i de forkerte hænder, vil firmaet gå konkurs. Derfor ringer alle alarmklokker, da de får mistanke om, at hackere – måske – er på spil i deres systemer, og de har nu indkaldt et agent team for at finde ud af, hvor galt det egentlig står til.

Når I træder ind i spillet, oplever I på egen hånd de fatale konsekvenser af bl.a. svage kodeord og luskede phishing mails. Samtidig får I praktisk erfaring i at forholde jer til truslen om et forestående hackerangreb.

Vores dygtige udviklingsteam har brugt de sidste mange måneder på at kode, og nu er de i fuld gang med at bygge vægge og installere futuristiske gadgets. Det nye spil åbner i løbet af vinteren, og vi glæder os helt ustyrligt til at give jer en sjov og lærerig oplevelse!

Play on!
Marco
Escape Copenhagen

Glem alt om hunden… Gamemasteren er din bedste ven!

Når du træder ind i et escape room, skal du lægge verden bag dig og acceptere, at du er faldet hovedkulds ind i et mystisk univers, der gemmer på gåder og magi. Det kan måske være lidt svært at omstille sig til, når man kommer lige fra arbejde eller studie!

Heldigvis står vores gamemastere klar til at hjælpe jer på vej. Det er dem, der tager imod jer, sætter stemningen og giver jer en hjælpende hånd, når I er gået i stå med den dér irriterende gåde, der bare ikke syntes at give mening.

Men hvem er det egentlig, der sidder og følger jer på skærmen? Vi giver ordet til en af vores veteraner på posten, Oscar, der kan fortælle jer lidt om ét af de fedeste og mærkeligste studiejobs i København.

Marco: Hej Oscar. Vil du lige introducere dig selv?

Oscar: Hej Marco Jeg hedder Oscar, og jeg har arbejdet her hos Escape Copenhagen i ca. tre år. Jeg startede med at gøre rent hos Escape Copenhagen, mens jeg gik i gymnasiet, og siden blev jeg hyret som gamemaster.

Marco: Du blev ansat som gamemaster. Så nu sidder du bare og kigger på folk hele dagen?

Oscar: Haha, det er der i hvert fald mange af kunderne, der joker med! De spørger tit, om det er sjovt at sidde og se folk blive frustrerede over gåderne. Alle kommer ind med deres unikke take på hvordan en gåde skal løses, og det kan selvfølgelig være lidt underholdende. Jeg har jo selv set spillene mange gange, men når man sidder og følger med på sidelinjen af spillet, får man en slags kammeratskab med spillerne. Vi sidder jo primært og hepper på gruppen. Nogle gange skal man faktisk holde sig selv lidt tilbage, for vi vil så gerne hjælpe dem godt igennem.

Marco: Hvordan er en typisk dag som gamemaster?

Oscar: Altså, hver dag møder man jo en ny gruppe mennesker. For os er det meget vigtigt at vide, hvad det er for nogle personer, man skal hjælpe igennem et spil den næste times tid. Jeg vil sige, en typisk dag består af at tage en masse spil, men hver kunde er jo rimelig unik. Vi møder de her personer, og i den time, hvor vi får lov til at følge med i deres spil, når man også at få et rimelig godt indblik i, hvad de er for nogle personer, når de bliver testet i vores rum. De løser selvfølgelig alle sammen de samme gåder, men hvordan de kommer frem til svaret, det er helt op til gruppen.

Marco: Hvad skal der egentlig til for at være en god gamemaster?

Oscar: Jeg tror, man skal være en menneskekender. Når man kommer ind i et escape room første gang, kan det være enormt overvældende. Man kan sagtens gå hurtigt i stå, hvis man ikke har fået en god introduktion. Den gode introduktion møder spilleren og sørger for, at der ikke er nogen der føler sig utilpas, når de kommer ind i spillet. Det er jo vores mål at sørge for, at de har gejsten og modet til at tænke kreativt og logisk inde i rummet.

Marco: Hvad er det bedste ved dit arbejde?

Oscar: Jamen, vi bliver virkelig sjældent mødt af kunder i dårligt humør. Alle glæder sig til at komme i escape room og arbejde med de gåder, vi har lavet til dem. Vi laver jo noget, der er sjovt og udfordrende, så alle er glade for at være her.

Marco: Så har vi vist været omkring alt det positive. Hvad er så det mærkeligste, du har oplevet på jobbet?

Oscar: Haha, det skete faktisk for nyligt. Det var en polterabend, der var startet lidt tidligt på dagen. De kom omkring kl. 13:00, og de havde vist fået både en snaps og en øl, inden de kom. De var heldigvis ikke så fulde, at spillet måtte aflyses. Man kunne bare mærke på dem, at de havde virkelig høj energi! Bortset fra én! Da spillet begyndte, kunne jeg se at han gik lidt svajende rundt i rummet. Så fandt han sig lige et hjørne og fik sig en god lur på stengulvet op ad væggen. Det så ikke særlig komfortabelt ud, men jeg tror, han havde brug for det.

Marco: Hvad ville du sige til andre, som overvejer at blive gamemaster?

Oscar: Go for it! Det er et virkeligt sjovt og anderledes arbejdsmiljø. Det kan være lidt hårdt at holde styr på alle kunderne og gåderne, men gevinsten er, at man får en virkelig god oplevelse, når man ser en gruppe gå ind i med lave forventninger og komme ud med høj energi, Der ser man som gamemaster, hvor fedt det kan være, at hjælpe andre mennesker med at blive smækket sammen som hold.

Det var Oscars take på livet som gamemaster, men vi har et helt hold af dygtige og engagerede gamemastere, der altid står klar til at give jer en god oplevelse. De er primært studerende på videregående uddannelser, og arbejdstiden ligger mest i eftermiddagstimerne og i weekenden.

Hvis du elsker at arbejde med glade mennesker og leder efter et fleksibelt studiejob, er du altid velkommen til at sende os en uopfordret ansøgning på job@escape-cph.dk.

Play on!
Marco
Escape Copenhagen

Ny historisk skattejagt i København

København er en fantastisk by at gå rundt i, og de gamle snørklede gader gemmer på et utal af historier. For gaderne, murene og de høje tårne er andet og mere end bare sten. De var rammerne om tusindvis af levede liv, der rummede både glæder og sorger, hverdagsliv og drama. Ville det ikke være vidunderligt, hvis man kunne opleve bare et kort øjeblik af de skæbner, der udspillede sig i vores gamle by? 

Vi har gravet dybt i Københavns dramatiske fortid, og vi glæder os til at præsentere jer for vores nye History Hunt: Stormen – 1659.

Escape Copenhagen inviterer jer på en unik tidsrejse til 1659. København er belejret af svenskerne, og Danmark er i fare for at forsvinde fra verdenskortet. Det er nu kun et spørgsmål om tid, før fjenden stormer den sidste, frie danske by.  Men håbet er ikke ude endnu! En mystisk, kodet besked falder i hænderne på byens Kommandant, Hans Schack, og han beslutter sig for at opstøve den spion, der har skrevet det. Måske kan løsningen føre ham tættere på byens redning? 

Stormen – 1659 er en gådejagt, der tager jer med på en rejse gennem Indre by. Tænk en lækker blanding af skattejagt, byvandring og escape game. I modsætning til vores klassiske escape rooms kan I altså vandre rundt i jeres eget tempo, mens I løser gåder og oplever København fra en ny og spændende vinkel.

I kan læse mere om spillet og booke her.

Play on!
Marco
Escape Copenhagen

Tips til sommeren – DIY Escape Room ✂️

Så er sommeren landet, og skoleferien er over os. Det er dejligt at have masser af tid med familien, men hvad skal man egentlig bruge al den lækre fritid på? I kunne jo altid komme på besøg hos os, men måske leder I efter noget lidt tættere på hjemmematriklen? Så har vi et tip til jer her: det er faktisk muligt at lave et escape room derhjemme, og vi vil gerne hjælpe jer på vej!

Historien 📚🎭

Alle spil starter med en historie. Den behøver hverken være lang eller kompliceret, men den skal sætte stemningen og forklare dine spillere, hvorfor de skal grave dit hus igennem efter ledetråde. Den gode historie binder hele spillet sammen, så prøv at lave gåder, der passer til temaet. Hvis I laver et escape spil med vikingetema, et det lidt mærkeligt at bede dine venner lede efter en USB-nøgle. I kan få hjælp til gode idéer her.

Stemningen 🕯️🎶

I kan hurtigt lave en super fed atmosfære derhjemme, og I behøver ikke engang punge ud. Belysning sætter stemningen med det samme, så sluk lamperne og tænd op med stearinlys, hvis  I vil have jeres gæster til at gå i Harry Potters fodspor. I kan også finde masser af lydbilleder på youtube og spotify, der kan køre i baggrunden. Det er bare lidt nemmere at leve sig ind i en varulvejagt, hvis man kan høre ulvehyl i baggrunden – tjek det ud her.

Gåderne 🔍🗝️

Start med at bestemme jer for det endelige mål. Skal spillerne finde en nøgle til en skattekiste fyldt med slik? Så gem nøglen et godt sted, og lav ledetråde, der hjælper med at finde den.

Skriv tjek den gamle bog på et stykke papir, og klip det i mange stykker. Voila, nu har du et puslespil, der skal samles før man kan læse ledetråden. Sørg for at lægge sedlerne frit fremme, og marker, at spillet starter her. Så  understreger I ord på forskellige sider i en gammel bog. Skriv sidetallene på små sedler, og læg dem ind i balloner, før I puster dem op. Sørg for at spillerne har noget at poppe ballonerne med, ellers bliver det bare noget rod!

Når alle ordene er fundet, giver de en sætning, der hjælper spillerne videre. F.eks. Tjek den nederste skuffe ellerFørste tal i koden er 9.

I kan også ryste posen lidt, og skrive et par af ledetrådene i kodeskrift. Det tilføjer lidt mystik. Der findes masser af kodetyper, og den nemmeste er Cæsarkoden, der forskyder alfabetet et par gange. I kan finde en kodegenerator og masser af inspiration  hos kodemaskinen.

Protip: Sørg for at skrive ned, hvor du har gemt dine ledetråde. Man glemmer hurtigt, hvor man har lagt ting fra sig. 🙈

Hvis I gerne vil prøve kræfter med et escape spil derhjemme, men ikke lige har tid eller overskud til at være kreativ, kan I også tage et kig på Print + Klip + Escape. Det kan købes på vores hjemmeside og printes ud derhjemme. Så kan hele familien være med!

Vi håber I har fået lidt inspiration herfra, og ønsker held og lykke med det! Hvis I har fundet på et fedt spil, og har lyst til at dele det med os, må I meget gerne lægge billeder på instagram og tagge os på @escapecopenhagen. Vi trænger også også til nye idéer en gang imellem, og vi elsker at høre fra jer!

Play on!
Marco
Escape Copenhagen

What to do? – før eller efter et escape room?

I har booket et escape room, og mangler et sted at fordrive tiden, mens I venter i spænding? Eller også skal I måske videre i byen efter spillet og savner lidt inspiration? København bugner heldigvis af oplevelser, og vi vil gerne dele nogle af vores favoritsteder med jer.

Tur i parken

Hvis I trænger til at cleare hjernen før eller efter et besøg hos os, kan vi klart anbefale et besøg hos vores smukkeste nabo, Ørstedsparken. Parken ligger lige mellem vores to adresser. Her har de lokale par, hundeluftere, solslikkere og kælkere hængt ud siden 1879. Det er også her, vi selv vandre rundt, når vi trænger til lidt frisk luft eller savner inspiration til nye gåder.

Snak?

Det er faktisk en rigtig god idé at tanke hjernen op før man kaster sig over et escape room. Hvis frisk luft i parken ikke gør det for jer, kan I slå et smut forbi Gudruns Goodies i Sankt Peders Stræde. Gudrun byder på frisklavede pandekager med et islandsk twist, og hvis I er ekstra eventyrlystne, kan I kaste jer over en frisk skýrkage. Pssst! Er dagen ekstra kold, langes der også lækre uldne handsker over disken. Link

Aftensmad lige rundt om hjørnet?

Hvad så med bagefter? Vi har låst jer inde i et rum, og I er – forhåbentlig – sluppet ud igen. Man bliver sulten af at løse alle de opgaver, og det er ikke fedt at være hangry! Heldigvis kan I gå lige rundt om hjørnet og få en gang stegt flæsk med persillesovs, som mormor plejede at lave det. Hvad kunne være bedre efter en tur til vikingetiden? Teglkroen har serveret traditionel dansk mad siden 1939 og med sådan en lang track record, må de gøre et eller andet rigtigt. Link

Mere aktivitet?

Har I fået blod på spiltanden, men maverne rumler? Not to worry! Boule Bar på Nørregade ligger en frisk gåtur væk. Her kan I spille et slag petanque, mens I venter på en tarte flambée og et – eller mange – glas vin. Det hele foregår indendørs, så I bliver ikke snydt for franske boldspil i de våde vintermåneder. Link

Øl

Men ærligt talt – nogle gange trænger man bare til en øl. Et stenkast fra vores lokaler på Nørre Farimagsgade ligger Ørsted Ølbar. Her får I et moderne take på den klassiske sportsbar. Tænk rå murstensvægge, fodbold på skærmen og et fantastisk udvalg af øl fra hele verden. Ørsted Ølbar et populært hangout-sted i det lækre Nansensgadekvarter og et perfekt pit stop efter et besøg hos os. Link

Lige meget hvad I finder på, håber vi at se jer hos os en anden gang! God tur videre!

ESC MISSION CONTROL

Hverdagen begynder mere og mere at ligne sig selv, efter en vinter fyldt med restriktioner, men hos Escape Copenhagen er intet som det plejer at være! Vores location har nemlig fået sig et helt nyt look!

For at løfte jeres Escape Room oplevelse til nye højder, introducerer vi nu vores nye tema i ægte mission og agent stil – nemlig: ESC MISSION CONTROL. Du og dit team er en gruppe agenter som sendes ud på vores tilgængelige missioner: Om det er med faldskærm direkte ned i skoven nær The Rouge General eller om det er at bryde ind i Dr. Evil’s technical facility og stoppe hans onde planer. 🌳🪂💾🌎

Alt i alt er det jeres opgave at løse missionen som MISSION CONTROL sender jer på, for I sidste ende er det jeres opgave, at bringe ro og orden tilbage til hovedkvarteret! Besøg vores ene afdeling på Nørre Voldgade 18 (NV) for at få den fulde oplevelse som vaskeægter agenter! 🕵🏻‍♂️

Play on!
Laura
Førstemand, Escape Copenhagen

Escape Copenhagen holder forsat åbent

Vi indfører begrænsninger på antal gæster i vores receptioner pr. 19. dec. 2021. Derudover er der krav om mundbind i vores receptioner. Håndvask eller brug af håndsprit før spil og vi anbefaler igen efter afsluttet spil. Fra den 21. og til nytår er vores booking kapacitet begrænset til omkring 50%, og vi holder helt lukket den 21. samt den 24., 25., 26. dec. Vel mødt.

BATTLE ROOM: THE PSYCHOTIC JANITOR

I sidste uge åbnede The Psychotic Janitor II – en replika af vores populære spil The Psychotic Janitor. Spillet passer helt perfekt ind i lokalerne på vores nye lokation på Nørre Farimagsgade 9, naboen til vores nuværende lokation på Nørre Farimagsgade 7. 🔑

Det er tredje gang at vi udvider med et allerede etableret spil, og derved vores tredje Battle Room. Nu har du og dit team (på 8 eller derover) mulighed for at dyste om hvem der slipper førstud af den psykotiske varmemesters kælder – hvis I overhovedet slipper ud! 🚪

Har I istedet lyst til noget mere historisk, så kan I dyste i vores Battle Rooms: Vikings I & II. Her tager jeres tidsmaskine jer med tilbage til vikinge tiden, hvor jeres opgave er, at finde den krystal som kan bringe jer tilbage til nutiden. Ellers kan jeres hold endeligt også dyste I hvem som først får desarmeret bomben i The Terrorist Cell I & II. Terroristerne er dog allerede på sporet af jer, og har derfor låst jer inde i en celle, som I først skal forsøge at undslippe! 🕰

Alt i alt, er der nu massere af muligheder for jer som har lyst til at konkurrere – også på flere niveauer!
Book nu – og så glæder vi os til at se jer!

Play on!
Laura
Førstemand, Escape Copenhagen

Efterårsferie aktivitet & Halloween!

Sommeren er ovre, og det våde, grå og (u)hyggelige vejr kalder selvfølgelig på en tur i Escape Room. Vi er i hvert fald klar til at tage imod jeres paraplyer og lukke jer ind i vores spændende spil. ☔️

Og i takt med at vi nærmer os årets mest u-hyggelige begivenhed, nemlig Halloween, er det jo oplagt at vælge et Escape Room som måske kan få det til at løbe jer koldt ned ad ryggen! I vores kælder på Nørre Farimagsgade bliver det i hvert fald ekstra uhyggeligt når mørket falder på. I spillet The Terrorist Cell bliver I låst inde i en celle i kælderen, hvilket kan få de fleste til at ryste en lille smule. Ellers kan I spille The Psychotic Janitor som både er et skummelt og gammelt varmemesterkontor men som måske gemmer på en større og mere uhyggelig hemmelighed. 🤫

Efterårsferien haster sig med raske skridt. Hvis du og dine venner eller familie stadig mangler en aktivitet, så book et Escape Room – tjek dem ud på vores hjemmeside eller book her! Og hvis vejret tillader det, kan du også tage dem under armen, og tage til Frilandsmuseet i Lyngby (nord for København)! Her kan I spille vores mordgåde Herredsfogden hvor I undersøger et mystisk drab på en ung pige… 🔪🍂

Vi ønsker jer et dejligt efterår, og glæder os til at tage imod jer.
Play on!
Laura
Førstemand, Escape Copenhagen

 

  • 1
  • 2
  • 4
2014

2014

Grundlagt

4,9

4,9

Gennemsnit i anmeldelser

94

94

Gæster på samme tid

25.000

25.000

Gæster i 2022

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her og modtag alle de seneste nyheder og tilbud...

Kontakt

info@escape-cph.dk
+45 4290 9191


Find vej

Lokalerne ligger 5-7 minutters gang fra Nørreport Station. Parkér bilen i p-kælderen under Israels Plads.


Information

Escape Rooms
Virtual Reality
Book
Om Escape Copenhagen
FAQ
Cookie- og privatlivspolitik
Sitemap

Åbningstider

Nørre Voldgade 18, Kbh. K.

×
Ring op
Book
Menu