Glem alt om hunden… Gamemasteren er din bedste ven!

Når du træder ind i et escape room, skal du lægge verden bag dig og acceptere, at du er faldet hovedkulds ind i et mystisk univers, der gemmer på gåder og magi. Det kan måske være lidt svært at omstille sig til, når man kommer lige fra arbejde eller studie!

Heldigvis står vores gamemastere klar til at hjælpe jer på vej. Det er dem, der tager imod jer, sætter stemningen og giver jer en hjælpende hånd, når I er gået i stå med den dér irriterende gåde, der bare ikke syntes at give mening.

Men hvem er det egentlig, der sidder og følger jer på skærmen? Vi giver ordet til en af vores veteraner på posten, Oscar, der kan fortælle jer lidt om ét af de fedeste og mærkeligste studiejobs i København.

Marco: Hej Oscar. Vil du lige introducere dig selv?

Oscar: Hej Marco Jeg hedder Oscar, og jeg har arbejdet her hos Escape Copenhagen i ca. tre år. Jeg startede med at gøre rent hos Escape Copenhagen, mens jeg gik i gymnasiet, og siden blev jeg hyret som gamemaster.

Marco: Du blev ansat som gamemaster. Så nu sidder du bare og kigger på folk hele dagen?

Oscar: Haha, det er der i hvert fald mange af kunderne, der joker med! De spørger tit, om det er sjovt at sidde og se folk blive frustrerede over gåderne. Alle kommer ind med deres unikke take på hvordan en gåde skal løses, og det kan selvfølgelig være lidt underholdende. Jeg har jo selv set spillene mange gange, men når man sidder og følger med på sidelinjen af spillet, får man en slags kammeratskab med spillerne. Vi sidder jo primært og hepper på gruppen. Nogle gange skal man faktisk holde sig selv lidt tilbage, for vi vil så gerne hjælpe dem godt igennem.

Marco: Hvordan er en typisk dag som gamemaster?

Oscar: Altså, hver dag møder man jo en ny gruppe mennesker. For os er det meget vigtigt at vide, hvad det er for nogle personer, man skal hjælpe igennem et spil den næste times tid. Jeg vil sige, en typisk dag består af at tage en masse spil, men hver kunde er jo rimelig unik. Vi møder de her personer, og i den time, hvor vi får lov til at følge med i deres spil, når man også at få et rimelig godt indblik i, hvad de er for nogle personer, når de bliver testet i vores rum. De løser selvfølgelig alle sammen de samme gåder, men hvordan de kommer frem til svaret, det er helt op til gruppen.

Marco: Hvad skal der egentlig til for at være en god gamemaster?

Oscar: Jeg tror, man skal være en menneskekender. Når man kommer ind i et escape room første gang, kan det være enormt overvældende. Man kan sagtens gå hurtigt i stå, hvis man ikke har fået en god introduktion. Den gode introduktion møder spilleren og sørger for, at der ikke er nogen der føler sig utilpas, når de kommer ind i spillet. Det er jo vores mål at sørge for, at de har gejsten og modet til at tænke kreativt og logisk inde i rummet.

Marco: Hvad er det bedste ved dit arbejde?

Oscar: Jamen, vi bliver virkelig sjældent mødt af kunder i dårligt humør. Alle glæder sig til at komme i escape room og arbejde med de gåder, vi har lavet til dem. Vi laver jo noget, der er sjovt og udfordrende, så alle er glade for at være her.

Marco: Så har vi vist været omkring alt det positive. Hvad er så det mærkeligste, du har oplevet på jobbet?

Oscar: Haha, det skete faktisk for nyligt. Det var en polterabend, der var startet lidt tidligt på dagen. De kom omkring kl. 13:00, og de havde vist fået både en snaps og en øl, inden de kom. De var heldigvis ikke så fulde, at spillet måtte aflyses. Man kunne bare mærke på dem, at de havde virkelig høj energi! Bortset fra én! Da spillet begyndte, kunne jeg se at han gik lidt svajende rundt i rummet. Så fandt han sig lige et hjørne og fik sig en god lur på stengulvet op ad væggen. Det så ikke særlig komfortabelt ud, men jeg tror, han havde brug for det.

Marco: Hvad ville du sige til andre, som overvejer at blive gamemaster?

Oscar: Go for it! Det er et virkeligt sjovt og anderledes arbejdsmiljø. Det kan være lidt hårdt at holde styr på alle kunderne og gåderne, men gevinsten er, at man får en virkelig god oplevelse, når man ser en gruppe gå ind i med lave forventninger og komme ud med høj energi, Der ser man som gamemaster, hvor fedt det kan være, at hjælpe andre mennesker med at blive smækket sammen som hold.

Det var Oscars take på livet som gamemaster, men vi har et helt hold af dygtige og engagerede gamemastere, der altid står klar til at give jer en god oplevelse. De er primært studerende på videregående uddannelser, og arbejdstiden ligger mest i eftermiddagstimerne og i weekenden.

Hvis du elsker at arbejde med glade mennesker og leder efter et fleksibelt studiejob, er du altid velkommen til at sende os en uopfordret ansøgning på job@escape-cph.dk.

Play on!
Marco
Escape Copenhagen

2014

2014

Grundlagt

4,9

4,9

Gennemsnit i anmeldelser

94

94

Gæster på samme tid

25.000

25.000

Gæster i 2022

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her og modtag alle de seneste nyheder og tilbud...

Kontakt

info@escape-cph.dk
+45 4290 9191
CPH Active Aps
CVR: 36404280


Find vej

Lokalerne ligger 5-7 minutters gang fra Nørreport Station. Parkér bilen i p-kælderen under Israels Plads.


Information

FAQ
Cookie- og privatlivspolitik
Sitemap

Åbningstider

Nørre Farimagsgade 7, Kbh. K.

Åbningstider

Nørre Voldgade 18, Kbh. K.

Åbningstider

Tornebuskegade 1, Kbh. K.

×
Ring op
Book
Menu